Inschrijvingen schooljaar 2024-2025 vanaf 15 april 2024 Aanmelden
3de graad - 3de leerjaar

Specialisatiejaar Business Support

Leerlingenprofiel

De meest logische vooropleiding is de 3de graad Onthaal, Organisatie en Sales (Kantoor), maar ook leerlingen uit de 3de graad van hetzelfde studiegebied kunnen instappen in dit specialisatiejaar.

Leerlingen met een getuigschrift van de 3de graad uit andere studiegebieden kunnen instromen mits positief advies van een toelatingsklassenraad.

Studierichtingsprofiel

In deze richting:

  • leer je klantgericht handelen: in het Nederlands, Frans en Engels leer je hoe je een klant centraal kan stellen in allerlei soorten klantencontacten.
  • leer je over het wettelijke, technische en commerciële aspect van E-commerce.
  • start je een oefenfirma op: je leert alles over opvolging van klanten en leveranciers, voorraadbeheer,… met behulp van geïntegreerde bedrijfsadministratieve software zoals Microsoft Dynamics. 
  • neem je deel aan meerdere beurzen.
  • leer je werken in team: omgaan met collega’s, collegialiteit en discretie, teamoverleg en vergaderingen,…
  • vervolmaak je je ICT-vaardigheden : uitdieping van de Office-pakketten, cursus grafisch ontwerp, ontwerpen van een website, video- en audiomontage,…
  • doe je heel wat praktijkervaring op door praktijkopdrachten in de lessen en een wekelijkse stage die je voorbereidt op de echte werksituatie

Toekomstgericht?

Je behaalt het diploma secundair onderwijs.

Je stroomt door naar de arbeidsmarkt om het beroep van onthaalmedewerker of commercieel medewerker binnendienst (bediende) uit te voeren in diverse contexten. De context voor de onthaalmedewerker kan zijn: groothandel, showroom, balie, beurzen en dienstverlenende organisaties zoals musea, bibliotheken, ziekenhuizen. De context voor de commerciële medewerker binnendienst kan zijn: groothandel, showroom, balie, beurzen en klantendiensten.

Specialisatiejaar
Godsdienst 2
Project Algemene Vakken 4
Lichamelijke opvoeding 2
Engels 2
Frans 2
Business Support (11 uur stages inbegrepen) 22
Totaal 34