3de graad - 2de leerjaar

Secretariaat-talen

Leerlingenprofiel

In deze richting heb je aanleg voor vreemde talen en interesse in de taken van een management assistant.

Studierichtingsprofiel

In deze richting:

  • ligt de focus op communicatie en vreemde talen, de nadruk ligt minder op wiskunde en bedrijfseconomie dan in de richting Bedrijfswetenschappen.
  • leer je administratieve taken nauwkeurig uitvoeren.
  • leer je omgaan met up-to-date software.
  • krijg je een doorgedreven training in communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. De nadruk ligt op de taal van het bedrijfsleven.
  • krijg je in het vak secretariaat inzicht in de vele taken van een management assistant : je leert op een efficiënte wijze werken met een tekstverwerker, een rekenblad, een database en een presentatiepakket. We besteden aandacht aan de elektronische postbehandeling, het elektronisch agenda- en takenbeheer, je leert een vergadering of een zakenreis plannen.
  • is er permanent aandacht voor attitudes zoals ordelijk en nauwkeurig werken, zin voor initiatief en stressbestendigheid.
  • loop je in het zesde jaar een blokstage van twee weken als directe en degelijke voorbereiding op de echte werksituatie.

Toekomstgericht?

Na de derde graad Taal en communicatie kan je doorstromen naar een professionele bacheloropleiding in hetzelfde studiegebied (bedrijfsmanagement, communicatiemanagement, office management,...) of in de lerarenopleiding.
Een Se-n-se opleiding binnen het studiegebied handel behoort ook tot de mogelijkheden.

6de jaar
Nederlands 3
Nederlands Zakelijke Communicatie 1
Frans 4
Engels 4
Duits 3
Wiskunde 2
Aardrijkskunde 1
Natuurwetenschappen 1
Godsdienst 2
Geschiedenis 1
Lichamelijke opvoeding 2
Recht 2
Secretariaat 6
32